carla6jaarkenia.reismee.nl

Kwaheri Kenya

Ik probeer mezelf wijs te maken dat ik volgende keer ergens anders heenga… ken Kenya door en door… wat moet ik hier nog verder ontdekken, dus afsluiten en door ?? Maar dat kennen maakt het ook zo verslavend leuk om hier te zijn. Ken het geld, de waarde, de manier van kopen op aan de straat, de normen en waarden, het groeten, het eten, de wegen, het crazy verkeer, het orderen van een boda, iets extra geven, een praatje een dankbare lach, respect voor de ouderen, knuffel van een kleine, verschillende culturen, many tribes, moslims. Een 🦎 op de muur. Zoemende mug rond m’n kop. Intens ruikende mensen naar zweet. Of heel fris ruikend naar zeep. Een tropische regenbui. Droog stof tot in m’n oren en neus. Liefde op het eerste gezicht, nilikuja nikaona nikapenda…..stiekem ben ik al afstand aan het nemen door niet meer naar Kimana te gaan… waar onze kleuters intussen 10 zijn en ouder. De school is gesloten (vakantie) dus dat is meant to be ? Maar hier is het ook weer mooi ! Typisch Afrikaans dorpje aan zee ! Ze hebben hier al een jaar geen mzungu meer gezien. Een jaar kan ook langer zijn want van tijd hebben ze geen benul. Ik vermoed sinds de corona. Voor mij is dit gehuchtje aan zee meest mooie plek. Voor een toerist is er “niks” en ik ben gek op dat “niks” Heb het idee dat het hier nog meer minder ontwikkeld is dan tussen de Masai in Kimana. Merk dat de meesten niet kunnen lezen of tellen en ook minder Engels kunnen.

Met de boda gaan pinnen, 10 km verder, maar geen straf, ik zoef door prachtige straatbeelden zoals al vaak beschreven… de Maternity Ward is gesloten, was private en dus te duur voor hun….governmental ziekenhuis is 10 km verder. Ambulance hebben ze hier niet…. Hoeveel mensen oud en jong overlijden hier onnodig, of wat is onnodig… in Mtwapa terrasje gepakt… leek wel Ibiza Bonaire Afrika mix. Later las ik dat t bekend staat om z’n sextoerisme. Niks van gemerkt gelukkig, was ook middag.

Op de boda terug en zoals elke dag, ben ik niet alleen, sinds ik hier aankwam heb ik gezelschap van Lennis, geen idee waar hij vandaan komt, zijn oom schijnt hier ergens te werken, zijn moeder ergens in Bamburi te wonen en werken, zie je hier vaker dat kinderen ergens anders wonen/logeren. Hij blijft netjes buiten, maar eet hier gezellig elke dag mee. Liefst met een filmpje op You Tube 😉