Deze had je nog tegoed
Mijn vrijdag post werd elke keer geblokkeerd, wat ik ook aanpaste, ik had het gedetailleerd over pol..iek en kan nu niet uitwijden, anders heb ik weer prijs. Ik schrijf ‘m over nu zonder knippen en plakken.
Vrijdagavond was ik uitgenodigd via Godson, op een meeting.
Door de immense drukte van het verkeer, met de Uber, iets te lang gekletst in een barretje met iemand over de polit… Snel effe van hemd wisselen thuis en door …. weer door dezelfde verkeerschaos, vrijdag afternoon, iedereen onderweg om weekend te houden. Botst er nog een auto op de onze…. Stapvoets hoor, dus geen paniek in NLD, wordt er 10 minuten gescholden en gedaan, omgeven door tientallen auto’s… ik ben maar blijven zitten tot ze uitgescholden waren, want verzekeren…. dat doen ze niet… 🫰 Een ritje van 20 min is nu een uur en ik was al te laat ! Maar dan hoor je er wel echt bij hier, want niemand komt op tijd 😜 Als ik drie kwartier te laat aankom, zijn ze nog niet begonnen…. Val daar in een luxe meeting met eten, drinken en zelfs een DJ. Lijkt mij meer een feestje, 20-30 aanwezige, prachtig uitgedoste vrouwen uit allerlei landen uit Afrika. En eentje uit the Netherlands, dan ben je plots heel interessant…of ik een business card heb, vraagt een jonge vrouw uit Zimbabwe, LinkedIn dan ? 🙈🤷🏾♀️... niets van dat alles, maar wel Insta… hoppa gelijk een vriendin uit Zimbabwe erbij.

Het begint langzaam te starten met een gespreksleider van Kajiado tv.
Niks geen saai voorstelrondje zoals bij ons, DJ draait muziek uit een land en dan moet de desbetreffende persoon gaan dansen…. Niet te lang hoor, maar ontzettend fanatiek en leuk vinden ze dat. Gelukkig vind de DJ geen Engelbewaarder of Snollebol in z’n lijst …😜
Daarna een indrukwekkend verhaal van een Gambiaanse, hoe alle meisjes jong werden besneden in haar dorp en dat het voor hun hun heel normaal was. Want zo hoort het, iedereen onderging het. (Soort schooltandartsbezoek stel ik me voor) Totdat ze gaat studeren en in contact komt met internet en media en ziet dat het niet normaal is. Nu vertegenwoordigd ze Gambia in de strijd tegen FGM. Zij had de vagina-cupcakes geregeld, om te laten zien hoe het eruit hoort te zien… altijd de humor die ze houden. Hilariteit alom toen we die gingen eten….giechelen werd hardop lachen. 🤣 Zimbabwe Somalië Nigeria Kenia iedereen besneden, maar het praten erover en het lachen maakt het bijzonder indrukwekkend en mooi. Hun verleden verbindt … samen zijn ze sterk en vechten ze, zodat het over 30 jaar historie is.
Daarna weer muziek en iedereen wordt vrijer en danst op zijn manier erop los. Kletsen kunnen ze ook, stappen op iedereen af wat ik niet herken uit de straat, zo leuk, zo verrijkend, ik voel me enorm vereerd dat ik hierbij mag zijn. En weer een uitnodiging ! Of ik dinsdag naar haar movie kom op de ambassade….” Of ik naar je movie kom ? Welke movie dan ? Blijkt dat ik sta te kletsen met Ifrah Ahmed… het meisje uit de film, A GIRL FROM MOGADISHU. (Te vinden op You Tube) Natuurlijk kom ik !

Moe en voldaan keer ik terug naar huis door de heavy rains, dat is nu elke keer laat op de avond, buitje voor het stof, het is ook short rain season. Overdag zon en warm, ‘s-avonds flinke bui. Ik zit IN een auto en toch krijg ik natte voeten, typisch Kenia, schuift er ook nog bijna net een auto naar binnen door de aquaplaning. Ook weer net niet. Gelukkig kom ik heel aan en is het lala salama 💤 💤💤
ik probeer zo los een Insta-link te downloaden met een indruk van de avond