Day 1 Tuesday
Ben er weer… “thuis”. 🇰🇪 Zo gewoon, zo vertrouwd. Alsof ik gister ben weg gegaan. Wat jammer is dat ik alles zo gewoon vind. Zo herkenbaar. Geen open mond meer. Herinner me die momenten wel van de eerste jaren. Daarentegen ben ik nu ook veel slimmer en handiger. Merk t ook aan de mensen hier, die komen niet op me af wat ze wel doen bij een “toerist”. Dat ben ik al lang niet meer.Het is hier 2 uur later dus ik zatal bij de pedicure, ‘s morgens vroeg Nederlandse tijd 7uur, hier 9 dus, pedicure nergens zo goed als hier.Plan is om 3 weken in en rond Nairobi te blijven. Kijken of ik m’n dagen gevuld krijg. Eerst maar eens mn schoteldoeken koken. Safety first.
Afternoon ….. ‘n ritje (ritjes zijn nu meer spannend toch nog dan vroeger) met de Uber om eten… in Nairobi vind je echt alles. Das dan weer spijtig want andere keren verloor ik wel paar kilo’s. De keer dat ik er drie maand was -10. Gaat nu niet lukken.
Alles vers, nog geen 4 euro…( voor de meeste locals onbetaalbaar ) dit moet dan wel snel op want chemicaliën kennen ze hier niet, morgen is het rot. Mijn uber driver ook nog een banaan gegeven. Die
ook weer blij.
Net werd ik nog achtervolgd door een man die twee puppies op de arm had, for sale, durfde geen foto te maken, nu alweer spijt. Heb hem wat geld gegeven voor voer voor de puppies, ik vrees dat het
een zakje quat gaat worden.
Late afternoon, visitor ! Godson ! Zo leuk dit kleurrijk figuur weer te zien. Lekker een biertje samen 🍻 op de Keniaanse wijze… warm ! Warm biertje 🙈.
Volgende week wordt hij 26, 🎉 Hij is sinds twee jaar verhuisd met niks van Kimana naar Nairobi. Omdat hij te ontwikkeld was en te slim en te werelds om in the bush te blijven. Intussen goede baan
bij organisatie die in Kenya en ook in andere landen vertellen over FGM (vrouwenbesnijdenis). Het is in zijn Masai cultuur nog heel gewoon, heeft gewerkt met slachtoffertjes en hij vecht met andere
jongeren om deze vreselijke verminkingen te doen stoppen. Vrijdag mag ik naar een conferentie waar hij een van de sprekers is 💪🏾 zo trots op deze jonge gast …..
voor nu Lala Salama 💤
Ge zit weer hellemaal op je plek zo te lezen. Veel plezier
Prachtig verhaal
Mooi verhaal en wat leuk dat je het zo beleefd
je ziet er nu weeral uit alsof je geniet, prachtig om te zien
Je zit weer op je plek!
Geniet ervan en die kilo’s zijn niet zo belangrijk toch 😉
Kiek ze straalt er weer van!
Moooi!